Eelmine nädal sai vist igal õhtul midagi head tehtud ja hulga pilte ka - mul hakkab see juba välja tulema. :)
Järgmised postitused on minu nö. bestsellerid. Väga lihtsad toidud, mis valmivad kiiresti ja meeldivad kõigile!
Alustan ühest vanast lemmikust , milleks on Kanasalat. Olen seda pakkunud tihti oma külalistele ja teen seda just siis, kui tahaks kiiresti üht värsket kõhutäit.
Kanasalat
Valmib 30. minutiga ja jätkub 4-le inimesele , oleneb muidugi portsjoni suurusest :)
Vaja läheb:
Kirsstomat 250 g
Värske kurk 250 g
Salatimix (lehtpeet, rukola,beebispinat,punane'roheline mizuna,lollo rosso) 100g
Hiinakapsas 3-4 lehte
Kanafilee 400 g
Maitseained kana maitsestamiseks (sool,kanamaitseaine,lihaüldmaitseaine)
Kaste:
Majonees 150 g
Hapukoor 150 g
1-2 küüslauguküünt
Sool umbes 1 tl
Valio Forte Classcico riivitud juustu 30 g ( võib ka mõnda muud kõva juustu)
Kõrvale hammusta ahjus küpsetatud krõbedat küüslaugusaia, mille leiad poe külmletist või serveeri koos sepikukuubikutega röstides neid 200 C juures 4-6 minutit.
Peale raputa juustu laaste või riivitud juustu (Valio Forte Classico)
Valmistamine:
Et kana jääks seest hea mahlane pruunista esmalt mõlemalt poolt u 3 minutit ja maitsesta soola ja muude maitseainetega. Kuumuta ahi 180 C ni ja pista kana ahju , küpseta u 20 minutit.
Samal ajal valmista kaste.
Sega kausis hapukoor ja majonees. Lisa purustatud küülauk, sool ja riivitud juust. Pane külmkappi.
Nüüd võta suur kauss ja tõsta sinna salatimix , viiluta värske kurk, hiinakapsas ja kirsstomatid.
Praeguseks hetkeks peaks kana valmis olema. Võta kana ahjust ja viiluta väiksemateks tükkideks. Võta külmkapist välja kaste.
Kui asud salatit kohe sööma, siis võid kõik kokku segada. Ma ei soovita sul varem seda teha, sest siis muutub salat vesiseks.Võid ka nii teha, et segad salati kokku, aga kastme lisad igale portsjonile eraldi , sööja saab salati ise kokku segada.
Salati juurde sobib ime hästi krõbe sai/saiakuubikud ja riivitud juust (Valio Forte Classico)
HEAD ISU !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar