esmaspäev, 8. detsember 2014

Bestseller vol 1 Kanasalat

Ega see blogimine nii lihtne polegi. Lisaks retseptidele on vaja ju ka pilte teha - silmadesse mahub rohkem , kui suhu.  :)  Nii see söögi tegemine võtagi nüüd natuke rohkem aega ,  kui ennem , aga see -eest panen nüüd suuremat rõhku toidu välimusele.
Eelmine nädal sai vist igal õhtul midagi head tehtud ja hulga pilte ka - mul hakkab see juba välja tulema. :)
Järgmised postitused  on minu  nö. bestsellerid. Väga lihtsad toidud, mis valmivad kiiresti ja meeldivad kõigile!
 Alustan  ühest vanast lemmikust , milleks on  Kanasalat. Olen seda pakkunud tihti oma külalistele ja teen seda just siis, kui tahaks kiiresti üht värsket kõhutäit.

Kanasalat
Valmib 30. minutiga ja jätkub 4-le inimesele , oleneb muidugi portsjoni suurusest :)


Vaja läheb:

Kirsstomat    250 g
Värske kurk  250 g
Salatimix (lehtpeet, rukola,beebispinat,punane'roheline mizuna,lollo rosso)  100g
Hiinakapsas 3-4 lehte
Kanafilee  400 g
Maitseained kana maitsestamiseks (sool,kanamaitseaine,lihaüldmaitseaine)

Kaste:

Majonees 150  g
Hapukoor 150 g
1-2 küüslauguküünt
Sool umbes 1 tl
Valio Forte Classcico riivitud  juustu  30 g ( võib ka mõnda muud kõva juustu)


Kõrvale hammusta ahjus küpsetatud  krõbedat küüslaugusaia, mille leiad poe külmletist või serveeri koos  sepikukuubikutega röstides neid 200 C juures 4-6 minutit.
Peale raputa juustu laaste või riivitud juustu (Valio Forte Classico)

Valmistamine:

Et kana jääks seest  hea mahlane pruunista esmalt  mõlemalt poolt u 3 minutit ja maitsesta soola ja muude maitseainetega. Kuumuta ahi 180 C ni ja pista kana ahju , küpseta u 20 minutit.



















Samal ajal valmista kaste.
Sega kausis hapukoor ja majonees. Lisa purustatud küülauk, sool ja riivitud juust. Pane külmkappi.



Nüüd võta suur kauss ja tõsta sinna salatimix  , viiluta värske kurk, hiinakapsas ja kirsstomatid. 


Praeguseks hetkeks peaks kana valmis olema. Võta kana ahjust ja viiluta väiksemateks  tükkideks. Võta külmkapist välja kaste.
Kui asud salatit kohe sööma, siis võid kõik kokku segada. Ma ei soovita sul varem seda teha, sest siis muutub salat vesiseks.Võid ka nii teha, et segad salati kokku, aga kastme lisad igale portsjonile eraldi , sööja saab salati ise kokku segada.
Salati juurde sobib ime hästi krõbe sai/saiakuubikud ja riivitud juust (Valio Forte Classico)



                                                                      HEAD ISU !


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar