teisipäev, 16. detsember 2014

Bestseller vol 3 Liisu maailma parim šokolaadi-toorjuustukook

                                               Jah just - MAAILMA PARIM !


Jätkub 8-10 le maiasmokale.
Koogi põhi:

125g võid
100g  tumedat küpsetusšokolaadi( Kalev küpsetusšokolaad tume 70% )
2 muna
3spl jahu (kuhjaga)
50g suhkrut

Kihtide vahele 100 g marju (mustikaid).

Toorjuustukate:

100g tumedat küpsetusšokolaadi (Kalev küpsetusšokolaad tume 70%)
100g suhkrut
1 muna
400 - 500g toorjuustu 

Olen kasutanud Farmi Köögi toorjuustu ,mis on 400g pakendis ja Euroser Mascarpone toorjuustu 500g pakendis. Seega olen toorjuustu pannud kas siis 400g või 500g, oleneb sellest, millise toorjuustu poest saanud  olen.

Kõige peale šokolaadiglasuur :
 100g piimašokolaadi
 3spl piima 

Kaunistamine
Lemmik marju, tuhksuhkrut.

Valmistamine :


Kõigepealt sulata või koos šokolaadiga, lisa suhkur, sega. Lase natukene jahtuda(5 minutit)
Vahusta juurde munad ja jahu.
Vala küpsetuspaberiga voodertatud vormi (hea oleks, kui on lahtikäiv vorm)
Eelsoojenda ahi 180 C ni ja küpseta 7-8 minutit.
Samal ajal tee kiiresti valmis toorjuustukate : Sulata šokolaad vesivannil , lisa suhkur. Vahusta toasoe toorjuust, lisa muna. Lõpuks sega sisse sulanud šokolaad.
Kui põhi on ahjus olnud 8 minutit, siis võta välja ja pane peale marjad ja seejärel toorjuustu kate. Küpseta u 30-40 minutit. Tee valmis šokolaadiglasuur : Sulata šokolaad vesivannil ja sega hulka piim. Võta kook ahjust välja ja lase jahtuda 10 minutit. Määri peale šokolaadiglasuur. Pane kook külmkappi vähemalt 10-ks tunniks. Kaunista marjade ja tuhksuhkruga. Serveeri jäätisega.

Assistent-degustaator Teele



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar