Nüüd toon need retseptid teieni , mida ma külalistele pakkusin.
Esmalt räägin lihast. Olen teinud seda vist 100 korda ja just jõulude ajal. Seda lihtsalt on nii kerge teha ja maitseb suurepäraselt.
4-le inimesele .
Vaja läheb :
1,5 kg sea kaelakarbonaadi
3 sibulat
3 küüslauguküünt
500 g tomatipastat
2 tl suhkrut
2-3 tl soola
maitseaineid(lihaüldmaitseaina , hakklihamaitseaine)
Küpsetuskotte
Valmistamine:
Lõika liha neljaks suuremaks tükiks ja pane suuremasse kaussi . Lisa tomatipasta , rõngasteks viilutatud sibul ja purustatud küülauk.
Lisa maitseained ja mudi kätega kõik segamini , vaata et liha oleks üleni kaetud marinaadiga. Pane kile peale ja jäta külmkappi laagerduma.
Mida kauem liha külmkapis laagerdub, seda maitsvam tulemus tuleb. Mina lasin lihal seista ööpäev , aga võib ka vähem , kui pole aega oodata .
Pane nüüd liha koos marinaadiga küpsetuskotti ( mina panin kahte kotti , aga vabalt võib panna ka ühte kotti - koti suurused on ka erinevad - vali kott , mis on mõeldud vähemalt 3 kg kogusele ).
Sulge kott ja lõika koti ülemisele nurgale väike auk , siis käib õhk ilusti läbi.
Küpseta ahjus umbes 2 tundi 180 C juures.
Pakkusin liha kõrvale ahjus küpsetaud kartuleid ja porgandeid.
4-le inimesele .
Vaja läheb :
12 keskmist kartulit
5 keskmist porgandit
Ürtidega kartuli maitseainet
soola , pipart
5 supilusikat õli või 100 g võid
Küpsetuskotte
Poolita kartulid ja viiluta porganid suuremateks ratasteks. Pane suuremasse kaussi ja lisa maitseained ja õli/või. Sega ja pane küpsetuskotti , sulge kott ja lõika ülemisele nurgale väikene auk.
( Et nõusid oleks vähem pesta, siis võid ka küpsetuskotis kõik kokku segada - nii jääb kauss puhtaks). Kui liha valmimiseni on jäänud u 30-40 minutit , siis pane kartulid ja porgandid ahju , siis saavad kõik samal ajal valmis.
Lihtne!!!
Magusaks tegin mustika-mannavahtu .
Vaja läheb :
2 klaasi mustikaid
pool klaasi punaseid sõstraid
1 klaaas suhkrut
pool klaasi mannat
3 tl vaniljesuhkrut
0,5 l vett
Valmistamine :
Pane mustikad ja punased sõstrad veega keema , keeda u 10 minutit tasasel tulel.
Vispelda sisse manna ja suhkur, keeda tasadel tulel u 5 minutit samal ajal segades.Lõpuks sega sisse ka vaniljesuhkur.
Kui manna on paksenenud , siis tõsta tulelt . Lase jahtuda.
Nipp: et jahtudes ei tuleks kõvat koorikut , siis raputa natuke peale suhkrut , enam segada ei tohi.
Jahtunud mannakreemi vahusta umbes 5 minutit .
Kaunista marjadega ja serveeri külma piimaga.
NÄMM , NÄMM , NÄMM
Nägin retsepti liiga hilja,notsu juba säriseb ahjus aga proovin karbonaadi retsepti kindlasti.Meil on isegi seda kartulimaitseainet ;)
VastaKustutaSa oled ikka tubli katsetaja , jõudu !!!
VastaKustuta